HELHETSLEVERANTÖR

Hos oss är alla välkomna!

Vi hjälper alla sorter av kunder, Från enskild individ med behov av enstaka detaljer till stora företag som önskar serietillverkning i tusentals. Helhetslösningar från råmaterial till produkt i kartong.

Vi har sett ritningar på pappkartong till de nyaste 3D-filerna. Vi hanterar alla kunder lika, Stora som små. Då behovet av detaljerna är lika viktiga för dem bägge. Har ni inte kunskap eller åtkomst till att kunna rita ritningar i ett CAD-system? Inga problem! Vi kan stå till tjänst med detta åt er vid behov.

Många av våra kunder har kommit hit med en idé som vi sedan har hjälpt till att förverkliga. Genom att maskinoperatörer och kund diskuterat om detaljer så har dessa tagits fram med så kostnadseffektivt och bästa resultat som möjligt.

Helvetsleverantör

Vi kan ta hand om kunder med idéer på en konstruktion men som kanske inte själva kan slutföra det. Då kan vi vara ett “bollplank” och hjälpa till med vår enorma kunskap inom plåt- och rörbearbetning. 
Vi kan då ta fram 3D-modeller/ritningar på konstruktionen och sedan förverkliga!

Produktion

Vår produktionen är utrustad med avancerade maskiner för plåtbearbetning som hanteras av väldigt erfaren och kompetent personal. Produktionen styrs av ett MPS-system och med dessa förutsättningar har vi full kontroll på hela förädlingsprocessen från plåt till färdig detalj.

Den kompletta tillverkningskedjan i egen regi lägger grunden för en effektiv logistik med korta ledtider och en jämn, attraktiv kvalitet.

Med så pass många år i branschen har vi även skapat ett omfattande och bra kontaktnät som gör att vi kan stå till tjänst med lösningar till nästintill allt. 

Tjänster

Vår lasermaskin är en fiberlaser från HSG.
Med denna maskin kan vi skära tjockare material och detaljer som är för komplicerade för stansning.

Då maskinen är snabbare att komma igång med än vår stans så är den utmärkt för snabba order och prototyper.

Maskinen klarar av att skära i de flesta material. Och en riktlinje på hur tjock finns nedan.

 • 22mm stål
 • 16mm rostfritt
 • 12mm aluminum
 • 8mm koppar
 • 3000×1500 plåtstorlek

Vår stansmaskin är en Prima Power E5X Compact Express som drivs av elektroniska servon. Maskinen har funktioner som t ex automatisk i- och urladdning av plåt samt lägga stansade detaljer i pall helt själv. På det viset kommer vi kunna köra maskinen obemannad upp till 24 timmar om dygnet om behovet finns. Detta har kapat våra ledtider och ökat vår kapacitet enormt!

Tekniska specifikationer:
23 tons stanskraft
Verktygssmörjning genom stansen
Borstar som minimerar repor på plåt
Laddare som lyfter plåt in i maskinen med sugkoppar
Bordslucka som släpper ner färdiga detaljer i pall (max 500x500mm)
Hanterar plåtformat upp till 2500 x 1250mm
Vi kan stansa i följande material

 • Stålplåt  :  0,7 – 5,0mm
 • Aluminium  :  0,5 – 6,0mm
 • Rostfritt  :  0,5 – 2,5mm
 • Aluzink och Varmförzinkat  :  0,5 – 3,0mm
 • Mässing och koppar : 0,5 – 5mm
 • Vi kan även bearbeta ABS-plast och polykarbonat.

Vi har 3st kantpressar där 2st av dom har servoelektriskt driven pressbalk som möjliggör höga presshastigheter med en extrem noggrannhet. De har en rörlig övre pressbalk och ett patenterat driftsystem där kraften överförs till pressbalken via rullar som är placerade längs med balken, vilket minimerar balkens återfjädring. Maskinen har linjärskalor för hög noggrannhet, låg ljudnivå under användning, returslag utförs med säkerhetsfjädrar detta garanterar retur av balken även vid strömavbrott samt sist men inte minst en mycket låg energiförbrukning.

Vi kan bocka med 100 tons presskraft och hanterar material upp till 3000mm.

Vi har 3st moderna svetsstationer med allt man kan tänka sig för rörkonstruktioner till plåt. Vi kan svetsa i följande material med hjälp utav Mig, Tig och Mag.

 • Rostfritt
 • Svartplåt
 • Aluminium

Vi kan även punktsvetsa i material som galvplåt, aluzinkplåt med hjälp av vår moderna punktsvets.

Vi kan stå till tjänst med excenterpressning, enligt kundens önskemål i följande pressar:

Aros ALT-16 presskraft 16 ton
SMV FPF-4 presskraft 40 ton

Vi har sätter även i presselement i detaljer med vår Pemsert.

Vi har 2st trumlingsanläggningar där vi kan förfina detaljer som blivit bearbetade innan t ex ytbehandling, eller som slutbearbetning innan leverans.

Vi har även en Lissmac SBM-S 1500 som klarar av att slipa båda sidorna på plåtar/detaljer med en maximal bredd på 1500mm.

Med trumling/slipning kan vi åstadkomma:

 • Slipning
 • Avgradning
 • Skäggning
 • Avrundning
 • Rengöring
 • Glödskals- och rostborttagning
 • Polering

Vi har en avdelning med 6st monteringsplatser där vi monterar kundens maskiner helt klara och paketerar dessa i emballage, Redo att levereras direkt till kund.

Detaljerna vi monterar är saker vi tillverkat själv, inköpta detaljer och kundens egna material. Med hjälp utav vårt MPS-system så vet vi när det är dags att tillverka mer eller köpa in detaljer.

Vi har med åren byggt upp ett stort kontaktnät med nära underleverantörer som kan hjälpa oss med detaljer som vi själva inte kan tillverka till komplicerade konstruktioner.
På detta sätt kan vi stå för helheten i större konstruktioner.

 • Vattenskärning
 • Rörlaser
 • Fleroperationsmaskiner
 • Montering

Från skiss till konstruktionsritning

Har du en bra idé som du vill utveckla? Vi hjälper dig att rita upp produkten i 2D-ritningar och 3D-modeller. Då får du en god uppfattning om hur din produkt skulle kunna se ut i verkligheten.

Från den första layouten i 3D kan vi sedan testa och laborera med olika utföranden och design för att hitta en prototyp att gå vidare med. Att jämföra t ex olika material, kvaliteter, mått osv i datorn spar både tid och pengar för er.

När du är nöjd med din 3D modell skapar vi 2D-ritningarna som blir underlag till prototyptillverkningen.

Konstruktionsritningar för en befintlig produkt

Vill du dokumentera en befintlig produkt? Uppdatera designen? Kanske granska och förbättra konstruktionen? Även då går det bra att vända sig till oss.

För ibland kan det behövas ett bollplank – Utrustad med en kraftfull dator, ett bra ritprogram och mångårig erfarenhet av konstruktion – för att du ska kunna ta rätt beslut för din produkts framtid.

Vi kan t ex bidra med idéer och lösningar på hur materialet kan användas effektivare, hur detaljen kan bearbetas snabbare eller hur slutmonteringen kan effektiviseras. Faktorer som direkt eller indirekt kommer påverka företagets resultat.

Har du några frågor eller vill du ha en kostnadsfri offert?